(YENİ) EŞ ZAMANLI ÇEVİRİ YETERLİLİK SINAVI TARİH VE DETAYLARI

2020-2021 Dönemi Eş Zamanlı Çeviri I – Eş Zamanlı Çeviri II derslerinin yeterlilik sınavı 28 Eylül Pazartesi günü saat 10:00’da Sakai Öğrenme Platformu ( https://sakai.yasar.edu.tr ) üzerinden gerçekleştirilecektir.
Başvuran öğrenciler Sakai’ye giriş yaptıklarında, “Simultaneous Interpreting” başlıklı ders sekmesini görebilecektir. Bu sekmeye tıkladıktan sonra ekranlarının sol tarafında yer alan menüdeki “Meetings” seçeneğine tıklayarak yeterlilik sınavı için oluşturulmuş olan toplantı ekranına erişebileceklerdir.

Öğrenciler sınavın ilk adımında ardıl çeviri, daha sonrasında ise yazılı metinden sözlü çeviri uygulamaları (Eng-Tr ve Tr-Eng) gerçekleştirecektir.
Öğrenciler, sınav esnasında kendi cep telefonları aracılığıyla ses kaydı alacak ve bu kayıtları sınav sonunda dersin “Assignment” başlığı altına yükleyecektir. Değerlendirmeler bu ses kayıtları üzerinden gerçekleşecektir.
Yeterlilik Sınavı tamamlandıktan sonra tüm çeviriler jüri tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar dti.yasar.edu.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Sınava katılan öğrenciler, internet bağlantılarının ve hızlarının, mikrofonlarının, web kameralarının ve ses kaydı alacakları telefonların sorunsuz şekilde çalışıyor olduğunu kontrol etmekten sorumludurlar. Sınav esnasında ve bitiminde, yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı yaşanacak tüm teknik aksaklıklar öğrencilerin sorumluluğundadır. Öğrenciler, sınav bitiminde tarafımıza iletecekleri ses kayıt dosyalarının olması gerektiği gibi çalıştığını kontrol etmek zorundadırlar.